Traseu trekking Cheile Sighistelului

0
417

Salutare,
Pe acest weekend vom organiza o tura de trekking pe Valea Sighistelului.

“Deşi întreaga vale nu măsoară decât 9 km., aproape jumătate dintre aceştia îi străbate printre pereţi verticali care transformă sectorul său inferior într-un canion. Bazinul Sighiştelului adăposteşte peste 200 de peşteri pe numai 10 km2, fiind arealul cu cel mai mare potenţial de endocarstificare din ţară. Dintre cele mai cunoscute peşteri din Vl. Sighiştelului amintim: Peştera Corbasca (300 m) cu Lacul de Cristal, frumoase gururi, stalactite, coloane şi mari depozite de montmilch; Peştera Coliboaia (310 m) şi peştera din Dealul Secăturii (1.450 m) care fac parte din acelaşi sistem carstic, cu bogate şi variate concreţiuni; Peştera Măgura (1.885 m) cu galerii labirintice, săli de dimensiuni impresionante şi galerii înguste.”- sursa: http://www.parcapuseni.ro

Pentru aceasta tura e nevoie de bocanci impermeabili sau chiar cizme deoarece traseul traverseaza de multe ori raul Sighistel si o frontala pentru vizita catorva pesteri.
Pornim sambata dimineata pe la ora 09:00 din Oradea din parcarea din fata parcului 1 Decembrie (vis a vis de Catedrala). Tura va dura aproximativ 7 ore cu vizitarea pesterilor din zona.
Traseul il gasiti aici
Pentru mai multe detalii: 0734382182 – Bogdan
Weekend placut tuturor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here