Raport de tura: Trofeul Somesului

0
452

Saptamana trecuta a avut loc la Glavoi, Trofeul Somesului, concurs organizat de Clubul Montan Somejul Salaj. Pe aceasta cale dorim sa ii felicitam pentru ce au facut acolo: palincuta, traseu, fasole scazuta, atmosfera si cate si mai cate.
Dar revenind la aventura noastra, incepem cu dorinta noastra de a participa la acest trofeu. Ne organizam noi inainte cu o saptamana: telefoane, logo, tricouri, sedinte si ajungem ca pe vineri sa le cam avem pe toate.
S-au anutat 11 participanti: Anca, Attila, Bogdan, Sahi Edina, Timea, Erika, Poty, Dan, Raul, Vlad, Dia si binenteles Lucy cainele montaniard.
Ajungem care cum la Glavoi si sambata dimineata se face sa pornim cu efectiv maxim in tura de regularitate.
Dupa 20 minute ajungem la poiana Ponor unde era proba de catarat. Poty – cataratorul desemnat, pregatit in ham asteapta startul. Dupa aproape 2 minute termina traseul si constatam bucurosi ca in acel moment eram cu cel mai bun timp, dar stim ca dupa noi mai urmeaza inca 8 echipe. Optimisiti continuam traseul de regularitate spre Cetatile Ponorului.  Drumul e anevoios si plin de surprize: turisti care se spalau pe partile dorsale, check pointuri lipsa sau furate, urcusuri si coborasuri care mai de care, dar pana in final reusim sa ajungem si la Piatra Galbenei unde ne astepta proba de cultura generala. Acolo chinuiti de foame si de intrebarile din chestionar, ne apucam sa ne dam cu parerea pe variantele de raspunsuri, in mana cu o felie de paine unsa cu ceva (pateu, salata de icre fara icre, etc.). Norocul ne surade cand o zarim si pe Nico a carei parere conta cel mai mult in rezolvarea chestionarului 😉
Pana la urma terminam si aceasta proba si in pasi mai lenti (dupa masa “copioasa”) ne indreptam spre proba de orientare. Acolo eu si Vlad ne inscriem la proba si incepem a alerga frenetic prin padure. Avem ritm si strategie buna doar ca pe final ne zapacim la ultimul punct si pierdem cam 1 minut pana ne dezmeticim. Oricum timpul obtinut ne duce iar pe primul loc si speram sa raman asa.
Bucurosi ca am terminat cu traseul, coboram la Glavoi si asteptam nerabdatori ultimele 2 probe: slide show si cultural.
Raul incepe sa adune lumea creativa si cu voce pentru a pregati programul castigator. Incet incet ajung toate echipele dupa care se aude un anunt imbucurator “Fasolea e gata!!!”. Nu stam mult pe ganduri si adunam tot ce inseamna oala adanca si o luam spre mega ciaunul plin de fasole scazuta cu ciolan.
Dupa masa copioasa, se anunta proba de slide show. Ne prezentam si noi cu un amarat de power point si speram sa placa.
Se apropie punctul culminant si anume culturalul. Se strang echipele, chitarele si incepe nebunia. Fiecare echipa incearca sa dea ce are mai bun si la fel facem si noi. Cu suportul indispensabil al lui Mihai, Diana, Alina, Felicia si Claudia, care au venit sa ne sustina vocal, incepem si noi sa ne prezentam melodiile, poezia si imnul. Programul nostru se incheie cu un imn inventat special pentru aceasta ocazie, care face furori in public…
Se incheie si ultima proba si se da liber la cantari. Se creaza o atmosfera mai rar intalnita la munte, in care peste 100 de oameni canta impreuna pe ritm de chitara. Oamenii se aduna din tot Glavoiul si te face sa te simti ca esti in timpul potrivit la locul potrivit.
Duminica dimineata fiecare se trezeste cum poate dupa o noapte alba si asteptam sa vedem clasamentul.
Se striga adunarea, si incepe premierea. Si premiile incep sa curga:

Locul 1- pe echipe
Locul 1- Slide show, pe care il puteti vedea aici

Locul 2- Regularitate,
Locul 3- Catarat,
Locul 3- Orientare,
Locul 3- Cultural
Un rezultat promitator care ne face sa ne gandim sa participam si pe viitor la astfel de evenimente.
Urmeaza sesiunea de poze si pupaturi dupa care noi ne hotaram sa intram pe un traseu stiut de Poty si anume  Valea Cetatii. Traseul este unul deosebit de frumos, nemarcat si practicabil doar in sezon secetos. Dupa-masa, bucurosi si impliniti ne intoarcem la Glavoi sa ne pregatim de plecare dar nu inainte de a comanda fiecare o placinta de branza sau gem. Cu burtile pline pornim cu totii spre oras.
Si asa se incheie aventura noastra din Apuseni.
Cu o echipa bine inchegata asteptam urmatorul concurs in care sa aratam inca odata puterea ursului brun 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here